Veilige ramen
Ramen, deuren, balkondeuren en schuifdeuren kunnen zwakke punten in uw woning zijn qua inbraak. let op het juiste deurbeslag, sloten en overige beveiliging.


Veiligheidsglas – gehard en gelaagd
Het glas beslaat het grootste percentage van het raamoppervlak. Het type beglazing dat wordt gebruikt, kan de veiligheid van de leden van het huishouden aanzienlijk verhogen. Gelaagd en gehard glas is beter bestand tegen perforatie of breuk. Hierdoor verklein je het risico op inbraak.
Bovendien zijn het ook in een ander opzicht “veilige” ruiten. Bij breuk van het gelaagd glas blijven de restanten van het glas vastzitten op de speciale folie die het glas afdekt. Dit vermindert het risico op letsel. Het geharde glas breekt op zijn beurt in kleine deeltjes met stompe randen, wat het risico op letsel kan beperken of minimaliseren.

Handgrepen – inbraakwerend, met slot en sleutel
Een klein element dat een grote impact kan hebben op de veiligheid is de handgreep. Er zijn handgrepen op de markt die de toegang van ongenode gasten van buitenaf blokkeren, maar ook beschermen tegen het openen van ramen of balkondeuren van binnenuit. 

De Hoppe Secustic anti-inbraak handgreep met sleutel heeft een zelfvergrendelend mechanisme dat de rotatie blokkeert. Als u een appartement of huis probeert binnen te komen en met een gereedschap op het beslag drukt, wordt de raambeweging geblokkeerd. De mogelijkheid om de sleutel van binnenuit te draaien en de raam-, balkon- of terrasdeuren te sluiten, stelt u in staat om de veiligheid van u en uw familie te waarborgen.

Raamprofielen en beslag
Veilige ramen zijn voorzien van passende profielen. Om ze een inbraakwerend statuut te kunnen geven, moeten ze over hun volledige omtrek een gesloten stalen wapening hebben en permanent met schroeven aan de profielen worden vastgeschroefd. Als ramen en balkondeuren een stevige barrière voor inbrekers moeten vormen, is het de moeite waard om het beslag aan te vullen met extra elementen. Voorbeelden zijn anti-diefstal vergrendelingen, anti-inbraak scharnieren met instelbare druk of een vergrendeling voor verkeerde stand van de handgreep.
De constructie van profielen, beslag, glas en handgrepen zijn de basiselementen die de veiligheid van het raamschrijnwerk beïnvloeden. Als we vastgoed, eigendommen en leden van het huishouden nog beter willen beveiligen, kiezen we voor een alarmsysteem en speciale inbraakwerende zonwering.

Wij van Optimum Kozijnen bespreken graag alle mogelijkheden met u.